آشنایی با کربوهیدرات ها

آشنایی با کربوهیدرات ها - بایوشلف

آنچه در این بخش می خوانید

کربوهیدرات ها یکی از چهار دسته اصلی مولکول‌های زیستی به همراه پروتئین ها، لیپیدها و اسیدهای نوکلئیک هستند که بلوک های ساختمانی تمام موجودات زنده را تشکیل می دهند. کربوهیدرات‌ها مواد مغذی ضروری اند که انرژی مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند و در فرآیندهای مختلف بیولوژیکی نقش دارند. در این درسنامه به بررسی دقیق‌تر این مولکول‌های زیستی خواهیم پرداخت.

کربوهیدرات چیست؟

بر اساس دانشنامه بریتانیکا، فرمول شیمیایی یک کربوهیدرات بر اساس قالب Cx(H2O)y است. به این معنی که مقداری کربن (C) به تعدادی مولکول آب (H2O) متصل است. از این رو کلمه کربوهیدرات به معنای “کربن هیدراته” نیز می‌باشد. کربوهیدرات ها احتمالاً فراوان ترین و گسترده ترین مواد آلی در طبیعت هستند و از اجزای اساسی تمام موجودات زنده می‌باشند. آن‌ها توسط گیاهان سبز از دی اکسید کربن و آب در طی فرآیند فتوسنتز ایجاد می‌شوند. کربوهیدرات ها به عنوان منابع انرژی و به عنوان اجزای ساختاری ضروری در ارگانیسم ها عمل می کنند. علاوه بر این، بخشی از ساختار اسیدهای نوکلئیک که حاوی اطلاعات ژنتیکی است، از کربوهیدرات تشکیل شده است.

ساختار کربوهیدرات چگونه است؟

انواع کربوهیدرات

کربوهیدرات ساده در برابر پیچیده

متابولیسم کربوهیدرات

مقایسه کربوهیدرات خوب و بد

فواید کربوهیدرات

مضرات کربوهیدرات

جمع بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *